Auchentoshan, ‘the triple distilled Lowland Malt’, introduceert American Oak

American Oak Bottle-hiAuchentoshan, ‘the triple distilled Lowland Malt’, lanceert dit voorjaar in Nederland zijn American Oak.

Aan de rijping van het drievoudig gestookte distillaat op ‘first fill’ bourbon vaten van Amerikaanse Eiken dankt Auchentoshan American Oak zijn naam.

Door ‘triple distillation’ produceert Auchentoshan het sterkste ‘new spirit’ distillaat van alle Schotse distilleerderijen, op 81 % alc. Auchentoshan is de enige distilleerderij in Schotland die elke druppel drie keer distilleert.

Smaak nuances van citrus en fruit worden hierdoor gemaximaliseerd, klaar voor optimale opname van houttonen van de vaten waarop rijping plaats vindt.

Auchentoshan American Oak rijpt op uitsluitend ‘first fill’ Amerikaanse Eiken vaten. Nadat er eenmalig Bourbon whiskey op heeft gerijpt geven zij de zoete en hout tonen van de eiken bourbon vaten aan Auchentoshan’s fruitige ‘new spirit’.

Dankzij de drievoudige distillatie en de rijping op ‘first fill’ Amerikaans Eiken vaten ontwikkelt de whisky zijn zachte, complexe smaak met tonen van vanille en kokos en een frisse vleug citroen.

Proefnotities:

  • Kleur: Helder goudgeel
  • Aroma: Vanille, kokos en frisse citroen
  • Smaak: Verfrissend, zacht en levendig met romige vanille tonen, kokos en witte perzik
  • Afdronk: Fris, met gesuikerde grapefruit en een hint van specerijen.

Auchentoshan American Oak is gebotteld op 40% alc., verpakt in de kenmerkende, slanke Auchentoshan fles en in een fraaie geschenkdoos, waarop informatie over de productie en de smaak zijn vermeld.

Auchentoshan American Oak zal vanaf April 2014 in de Nederlandse markt gaan instromen; de indicatieve consumentprijs ligt rond € 35,00 per 70 cl.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *